Gezinshuis Traverse GezinIntact
Tekening van een van onze kinderen

Wie zijn wij


Frans de Jel en Mirjam Pennings zijn begin 2013 Gezinshuis Traverse gestart. Na het overlijden van Mirjam is Floor Herfst ons gezinshuis komen versterken.

Vanaf begin 2018 is ons gezinshuis geheel zelfstandig, wat betekent dat het gezinshuis volledig los staat van een zorgaanbieder, maar hier wel mee samenwerkt, in ons geval Stichting Oosterpoort in Oss.

Onze motivatie

Wij zijn ervan overtuigd dat voor kinderen het opgroeien in gezinsverband het allerbeste is. Als dat om welke reden dan ook niet meer bij de eigen ouders kan, dan is een gezinshuis een goede tweede optie.
Op deze manier krijgen kinderen een 'tweede thuis' waar ze op een zo gewoon mogelijke en positieve manier kunnen opgroeien. Zoveel mogelijk als andere kinderen.

In ons gezinshuis kunnen de kinderen zich ontspannen en we zien dan ook na een periode van wennen aan dit 'tweede thuis' veel ontwikkelingen en groei bij de kinderen.

Leven van de kinderen in ons gezinshuis betekent wat ons betreft niet dat de banden met de ouders worden verbroken. De ouders zijn bij ons welkom, want zij zijn immers onvervangbaar! En wat wij zien is dat de relatie tussen ouders en kinderen zelfs beter kan worden.

Zelfstandigheid

Wij hebben ervoor gekozen om als zelfstandig gezinshuis door te gaan. We zijn ook niet aangesloten bij een franchisenemer, zoals gezinshuis.com. Wij hebben een dusdanige ervaring als gezinshuis en met zelfstandig ondernemerschap, dat aansluiten voor ons geen toegevoegde waarde heeft.
Wel hebben we ons geconformeerd aan de algemeen geldende kwaliteitseisen.

Frans de Jel


Ik ben in 1955 in Rotterdam geboren en opgeleid tot verpleegkundige, waarna ik een aantal jaren met veel plezier in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen heb gewerkt. Techniek trok mij in hoge mate, wat resulteerde in een omscholing in de ICT, waarin ik ruim 16 jaar werkzaam ben geweest.
Vanaf 2000 ben ik actief als coach, waarvan een aantal jaren als wandelcoach, en ben geschoold tot psychosociaal therapeut bij het Boswijkinstituut in Doorn.
Ik ben werkzaam als psychosociaal therapeut in mijn praktijk Zondermaskers.
Ik heb vijf eigen kinderen, waarvan de jongste helaas heel jong is overleden. Ik ben met hart en ziel gezinshuisouder en een ontwikkelaar. Ik voel me geraakt en daardoor enthousiast om o.a. GezinIntact verder vorm te geven en mee te denken over een nieuwe zorgconcept m.v.t. mensen met dementie. Mijn motto: niet alleen denken, maar doen.
Ik ben geregistreerd bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) en het kwaliteitsregister Coach bij Kanker.

Floor Herfst


" Mijn naam is Floor Herfst en ik ben 36 jaar. Sinds 1 november werkzaam in gezinshuis Traverse als gezinshuisouder.
Samen met mijn vriend Mark heb ik twee kinderen van 4 en 7 jaar. Wij wonen in het vestingsstadje Grave.
Na mijn studie  social work heb ik 10 jaar gewerkt met kinderen met gedragsproblemen en een verstandelijke beperking. Daarnaast heb ik de opleiding tot kindercoach en cognitieve gedragstherapie gevolgd.
Mijn hart ligt bij het werken met kinderen. Voor mij is de stap naar het gezinshuis er een die ik altijd heb willen maken. Het begleiden en werken met kinderen in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. En daarbij het geven van de nodige liefde en aandacht, geeft mij veel energie. Ik vind het ook fantastisch om iets bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van kinderen.
Verder ben een sportief type, een bourgondier en heb een uitgebreid sociaal leven. Ik heb altijd veel mensen om mij heen en geniet daar ook van. Ik sta dan ook positief in het leven en wil dit graag overbrengen op de kinderen.
CONTACT
Gezinshuis Traverse
Traverse 111
5361 TC Grave
06-55822281
info@gezinshuistraverse.nl
GEINTERESSEERD?
stuur ons een berichtje
MAIL ONS
Met je eigen emailpakket
met deze link

© 2018-2023 Gezinshuis Traverse